VASTEN

Vasten, dat wil zeggen bewust tijdelijk niet eten, betekent rust voor je lichaam en ruimte voor je geest. Stel je eens voor hoe heerlijk het is om de hele week door-en omspoeld te worden met water, wat jou van binnen en van buiten reinigt. Zonder dat er voeding aan wordt toegevoegd gaat die reiniging de hele week door. Uit deze rust en reiniging kom je energiek, schoon en vol levenslust tevoorschijn.

Vasten betekent ook een loslaten van al het oude. Afvalstoffen krijgen de kans het lichaam te verlaten. In de loop der jaren is ons steeds meer gebleken hoezeer dit loslaten ook geestelijk doorwerkt.

Het is een prachtige gelegenheid ook geestelijk opruiming te houden, stress, oude patronen en eventueel oud zeer los te laten, waardoor er ruimte komt voor nieuwe dingen.
Een nieuw leven begint met een vastenweek in “De Schouw”.

Vasten betekent ook dat je bereid bent zelf de verantwoording te nemen voor je eigen gezondheid, voor je eigen leven. Je bent actief bezig je gezondheid, welbevinden en zelfinzicht te verbeteren. Je stelt je niet afhankelijk op van anderen maar komt weer in contact met jezelf, met dat wat wezenlijk van belang is.

Het meest kenmerkende van Kuuroord “De Schouw” is dat je dat hier in een veilige, liefdevolle, accepterende omgeving kunt doen. Wij bieden de omstandigheden waaruit jij kunt putten om dat proces met jezelf aan te gaan, op welk vlak dat ook moge zijn: lichamelijk, emotioneel of spiritueel. Vasten op zich heeft best iets strengs, maar in zo’n zachte omgeving voelt het aan als verwennerij.

Daarbij wordt niets opgedrongen. Want vasten betekent ook: volledig tot rust kunnen komen.
Je hoeft hier helemaal niets, je mag wel van alles. Je kunt hier ont-moeten.
Je mag de hele week aandacht hebben voor jezelf, weg van de dagelijkse beslommeringen, aan niets hoeven denken, niet hoeven zorgen.

Wat in jezelf kan ontstaan is schoon zijn, schoonheid van binnenuit, wat veel verder gaat dan oppoetsen van de buitenkant. Opgeruimd van binnen, stralend van buiten.

"Het mooie van innerlijke zuivering is, dat je dit niet alleen voor jezelf doet maar dat het ook een uitstraling heeft naar de wereld: Zuiver jezelf, zuiver de wereld"

Een sapvastenkuur werkt zowel preventief als curatief (genezend).

Top

Vorige pagina