ZELFHERSTELLEND


Vasten vormt een van de basistherapieën van de holistische natuurlijke gezondheidszorg. We beschikken allemaal over een enorm zelfherstellend vermogen, waarin talloze processen zich afspelen in een complexe samenhang.

Hoe minder dit wordt gehinderd door stoffen die niet in ons lichaam of onze geest thuishoren, hoe moeitelozer dit kan gaan.
Als zich echter overtollige stoffen opstapelen heeft dit vaak een disbalans tot gevolg. Dit kan zich op tal van manieren uiten, van voelen dat je niet lekker in je vel zit, moeheid, stress, tot de meest uiteenlopende ziektebeelden.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor bepaalde stoffen werden opgeslagen in het lichaam. Als dit eenmaal is begonnen, wordt het een vicieuze cirkel.

Bijvoorbeeld doordat de uitscheidingsorganen – dit zijn de nieren, darmen en de huid – niet optimaal functioneren. Of doordat het belangrijkste ontgiftingsorgaan, de lever, overbelast is. Of de spijsvertering zelf – via de maag, de alvleesklier, de galblaas en de dunne darm – vertoont haperingen. Sommige giftige stoffen zijn moeilijk uit te scheiden en stapelen zich op, bijvoorbeeld zware metalen of medicijnen.

Ook onverwerkte emoties, beperkende overtuigingen en stress kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van overtollige stoffen en de afvoer belemmeren. Ze bewerkstelligen als het ware een verdichting, waardoor de vrije stroom wordt geblokkeerd. Denk maar aan het gevoel alsof je keel wordt dichtgeknepen, of dat er een knoop in je maag zit.…
Daarnaast kan er iets in jou op slot zijn gegaan doordat er geen of te weinig contact is met je diepste essentie, met je spirituele wezen.

Schoonmaken van deze kanalen heeft dan ook veel gevolgen op alle gebieden.
Je lichaam krijgt de kans opgeslagen afvalstoffen vrij te maken. De behandelingen en de begeleiding tijdens de kuur zijn er op gericht deze zo snel mogelijk buiten het lichaam te brengen. Letterlijk worden je darmen en je inwendige organen gereinigd, op dieper niveau gebeurt dit ook met alle lichaamscellen en op het diepste niveau ook energetisch.

De lichaamsprocessen kunnen weer functioneren op de manier waarop de natuur het heeft bedoeld. Je voelt je bevrijd, in stroming, fit, energiek, vol levenslust, kunt ook moeilijke situaties weer aan; je voelt dat je weer contact kunt maken met wie jij werkelijk bent!
Je kunt weer luisteren naar het verlangen van je ziel.

Is het goed onderhouden en optimaliseren van je eigen gezondheid en welbevinden niet belangrijker dan het goede onderhoud van je auto, die immers vanzelfsprekend is?

Top

Vorige pagina